Open tuinendag “De pastorietuin” Easterein (Fr)

Datum: 23 juni 2018 t/m 24 juni 2018 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Tsjerkebourren 1, 8734 GX Easterein

foto van De Pastorietuin te Easterein.

De pastorietuin

Tuin nummer 28 uit de OTG 2018

M. Landstra

Tsjerkebourren 1, 8734 GX Easterein
landstra@me.com
Facebook: www.facebook.com/pastorietuineasterein

Extra info tuin: honden aangelijnd toegestaan, (gedeeltelijk) voor invalide toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: vr 1, za 2 en zo 3 juni tijdens ‘Rendez-vous aux jardins’, za 23, zo 24 juni steeds van 11.00 uur tot 17.00 uur (zie www.facebook.com/pastorietuineasterein voor actuele info). Groepen min. 10 pers. op afspraak.
Prijs: € 4,50. Voor donateurs tuin gratis op de zaterdagen.

Bij de 11e eeuwse dorpskerk ligt een van de oudste pastorieën van Friesland. De tuin is in 1863 aangelegd door Gerrit Vlaskamp en enkele jaren geleden grotendeels gerestaureerd. Hij bestaat uit vier onderdelen: de wandeltuin, de ommuurde moestuin met leifruit, de paardenwei en de overtuin met Engelse border. Veel van de solitaire bomen dateren uit de tijd van de aanleg. Mooie bordereilanden en in het voorjaar duizenden stinzenplanten. Huis, bijgebouwen, brug en tuin zijn Rijksmonument.

1 ha.