Open tuinendag “De Meente” Zwolle (Ov)

Datum: 16 juni 2018 t/m 17 juni 2018 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Brinkhoekweg 7, 8034 PA Zwolle

Afbeeldingsresultaat voor tuin de meente zwolle

De Meente

Tuin nummer 105 uit de OTG 2018

Ada Hage

Brinkhoekweg 7, 8034 PA Zwolle

tuingek@bsd4all.org

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk.

Geopend: za 16 en zo 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Groepen op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis za 16 en zo 17 juni.

Deze tuin rond een boerderij uit de jaren dertig is gedurende de laatste dertig jaar ontstaan, eerst naar ontwerp van Mineke Kurpershoek en later van de eigenaresse zelf. Langs de oprit een boomgaard met bijzondere hoogstamfruitbomen omheind door een vlechtheg. Naast het huis een verzonken gedeelte met moes- en kruidentuin. Achter een fraai uitzicht over een groot grasveld waarin drie haagbeukpilaren, grenzend aan weilanden met schapen en de dijk van het Zwarte Water. Aan het eind van de oprit komt men onder een grote poort door bij het kippenhok en de tweede moestuin. Een evenwichtige tuin die mooi overloopt in het omringende natuurgebied.

1,1 ha.