Open tuinendag “De Levende Tuin” Geleen (Li)

Datum: 16 september 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Bergstraat 21, 6166 CD Geleen

De Levende Tuin

Tuin nummer 316 uit de OTG 2018

Nic en Paula Smeets

Bergstraat 21, 6166 CD Geleen

046 4751971

nic.smeets@kpnmail.nl

www.smeetshoveniersbedrijf.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: zo 3 juni, zo 8 juli, zo 19 augustus, zo 16 september van 11.00 tot 17.00 uur daarnaast voor groepen van 4 tot 15 personen op afspraak.

Prijs: € 3,50 incl. koffie/thee. Voor donateurs tuin gratis zo 3 juni, zo 8 juli, zo 19 augustus, zo 16 september.

In 1959 werd door de ouders van de huidige eigenaar begonnen aan deze natuurtuin die grenst aan de oever van de Geleenbeek. Er staan veel bomen in de tuin, waarvan beeldbepalend zijn de Corylus maxima Purpurea en de Crataegus monogyna, waarschijnlijk meer dan 100 jaar geleden als zaailing ontsproten. Er is hoogteverschil in deze groene tuin met veel water en paden met fijn grind uit de Maas. De buxustuin, met kunstwerk in het midden, staat symbool voor het gezin van de ouders van Nic Smeets. In 1933 zijn in deze tuin scherven gevonden uit de prehistorie van de Bandkeramiekers hetgeen duidt op aanwezigheid van de eerste huizen die ooit in Nederland verrezen. Een rondleiding door de eigenaar over de achtergrond van deze tuin geef een toegevoegde waarde!

2.000 m².