Open Tuinendag “De Levende Tuin” Geleen (Li)

Datum: 17 juni 2017 t/m 18 juni 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Bergstraat 21, 6166 CD Geleen

De Levende Tuin

In 1959 werd door de ouders van de huidige eigenaar begonnen aan deze natuurtuin die grenst aan de oever van de Geleenbeek. Er staan veel bomen in de tuin, waarvan beeldbepalend zijn de Corylus maxima Purpurea en de Crataegus monogyna, waarschijnlijk meer dan 100 jaar geleden als zaailing ontsproten. Er is hoogteverschil in deze groene tuin met veel water en paden met fijn grind uit de Maas. De buxustuin, met kunstwerk in het midden, staat symbool voor het gezin van de ouders van Nic Smeets. In 1933 zijn in deze tuin scherven gevonden uit de prehistorie van de Bandkeramiekers hetgeen duidt op aanwezigheid van de eerste huizen die ooit in Nederland verrezen. Oppervlakte: 2.000 m².

Entree en openingstijden

€ 3,50 incl. koffie/thee. Geopend za 20 en zo 21 mei, za 17 en zo 18 juni, za 8 en zo 9 juli, za 19 en zo 20 augustus en za 23 en zo 24 september steeds van 10.00 tot 17.00 uur uitsluitend voor groepen van 4 tot 15 personen op afspraak. Voor donateurs tuin gratis

Route

Vanaf A 76 afslag Spaubeek richting Geleen-Oost naar Munstergeleen. Na spoorwegovergang 1e rechts, parallel aan het spoor, doodlopende straat.

Nic en Paula Smeets
Bergstraat 21