Open tuinendag “De Hartstún” Wijnjewoude (Fr)

Datum: 1 september 2018 t/m 2 september 2018 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Jan Hofswijk 1, 9241 HN Wijnjewoude

De Hartstún

Tuin nummer 46 uit de OTG 2018

Margot Witlox-Nigten

Jan Hofswijk 1, 9241 HN Wijnjewoude

wijoma1@gmail.com

Geopend:  za 26 en zo 27 mei en za 1 en zo 2 september en daarnaast van 15 mei t/m 2 september op afspraak. Groepen van 8 tot 15 pers. op afspraak.

Prijs: € 2,50 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis za 26 en zo 27 mei, za 1 en zo 2 september.

Opvallend in deze natuurlijk ogende tuin met ronde vormen zijn de grote vijvers. Slingerende graspaden omringd door kleurige borders voeren langs de bovenvijver die via een natuurlijke waterloop uitkomt in de benedenvijver. Aan beide kanten imponerende Gunnera’s, grote varens, zwanenbloemen en oeverbeplanting. Door een open huisje met sedumdak is een ‘tableau vivant’ gecreëerd met zicht op de grote geitenweide en dobbe met eiland en bootje. Op veel plekken ramblers en verstopt in de tuin volières. Een oase voor vogels en insecten.

2.000 m².