Open tuinendag “De Bostulp” Koekange (Dr)

Datum: 25 augustus 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Ruinerweg 44, 7958 RD Koekange

De Bostulp

Tuin nummer 54 uit de OTG 2018

Ruurd en Deyke van Donkelaar

Ruinerweg 44, 7958 RD Koekange

tuinderij@debostulp.nl

www.debostulp.nl

www.vandonkelaargroenadvies.nl

Extra info tuin: Eigen kwekerij en/of verkoop, honden aangelijnd toegestaan, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: za 3 maart, za 19 mei en za 25 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen van max. 15 pers. op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis za 3 maart, za 19 mei en za 25 augustus.

De eigenaren van deze tuin hebben biodiversiteit en inheemse planten hoog in ’t vaandel staan. Midden in de bloemenweide ligt een grote natuurrijke vijver met inheemse moeras en oeverplanten. Door gefaseerd maaibeheer staat in de bloemenweide in ieder jaargetijde wel iets in bloei. De bostuin laat mooie combinaties met inheemse bosplanten zien. Naast de boerderij ligt een stukje prairie- en halfschaduw beplanting waar uitheemse planten getest worden op gebruik. Ook is er een kwekerijgedeelte. Een wandeling over het omliggende landschapspark het ‘Struunpad’ is een aanbeveling en door de aanwezige natuurlijke speelobjecten, ook voor kinderen zeer geschikt. Een heel bijzondere plek verborgen in het Drentse land.

2.000 m².