Open tuinendag “De Boergondische Tuijn” Sint Anthonis (NB)

Datum: 16 augustus 2018, vanaf 11:00

Start locatie: Noordkant 17, 5845 EX Sint Anthonis

De Boergondische Tuijn

Tuin nummer 308 uit de OTG 2018

Gertie en Harrie Gerrits

Noordkant 17, 5845 EX Sint Anthonis

info@deboergondischetuijn.nl

www.deboergondischetuijn.nl

Extra info tuin: Honden aangelijnd toegestaan, eigen kwekerij en/of verkoop, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk.

Geopend: Van april t/m oktober iedere do van 11.00 tot 17.00 uur, daarnaast tijdens Open Tuinweekenden met thema. Groepen op afspraak.

Prijs: € 4,50 incl. koffie/thee en rondleiding. Mogelijkheid workshop, lunch, high tea en aanschaf producten uit de moestuin. Voor donateurs tuin gratis do 17 mei.

Naast de voormalige boerderij uit 1928 ligt een oude boomgaard met hoogstamfruitbomen. Hier grazen de Ouessant minischapen. In de biologische moestuin wordt gewerkt volgens de kosmosagenda van Maria Thun. Het basisidee is dat er afhankelijk van de stand van de zon en de maan wordt gezaaid, gewerkt en geoogst. In de ‘Moe’stuijn’ staan diverse vergeten groenten, eetbare bloemen, kruiden en bessensoorten. In de kas zijn meer dan 150 soorten tomaten te zien. Verder zijn er een pinetum, een grote siertuin ‘Art-Boretum’ met diverse kunstobjecten en een brocanterie.

1 ha.