Open Tuinendag “De Beukenhof” Barneveld (Ge)

Datum: 1 september 2018 t/m 2 september 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Valkseweg 285, 3771 SG Barneveld

De Beukenhof

Tuin nummer 108 uit de OTG 2018

Ellen en Hans Lubbers

Valkseweg 285, 3771 SG Barneveld

tuin@beukenhof.info

www.beukenhof.info

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, eigen kwekerij en/of verkoop, biodiversiteit in de tuin.

Geopend:  za 28 en zo 29 april, vr 29 en za 30 juni, za 1 en zo 2 september van 10.00 tot 17.00 uur. Voor overige open dagen zie website. Tevens april t/m half september voor groepen van min. 10 pers. op afspraak.  Zie ook Tuinevenement: Gelderse Tuinen met passie, Bollenroute Utrecht en Gelderland.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis vr 29 juni en zo 2 september.

De tuin heeft met zijn vele groenelementen en beukenhagen een duidelijk strakke structuur, met een Engelse touch. Hierin heeft elke tuinkamer of border een eigen accent. Aan de zichtlijnen wordt in de hele tuin strak de hand gehouden. Zo integreert de tuin in het omliggende landschap. In de achtertuin ligt een terras met een strakke vijver. Een Cornus controversa ‘Variegata’ is in ieder seizoen een blikvanger. De 22 meter lange grassen- en vasteplantenborder is vooral in de herfst een lust voor het oog. De 24 meter lange zomerborder heeft een keur aan vaste planten in een uitgebalanceerd kleurenpatroon. Daar tegenover twee banken in een haag van Miscanthus sinensis ‘Gracilimus’.

1 ha.