Open Tuinendag “Buitenplaats de Wildenborch” Vorden (Ge)

Datum: 18 augustus 2019, vanaf 10:00

Start locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

Buitenplaats de Wildenborch

Open Tuinendag “Buitenplaats de Wildenborch” Vorden (Ge ...

De Wildenborch werd rond 1800 bewoond door de dichter Staring. De formele tuin uit die tijd vormde zijn kleinzoon om tot een meer landschappelijk geheel. De generaties daarna maakten het tot de huidige tuin, met zichtlijnen, fraaie beelden en vele beukenhagen. Vanuit de woonvertrekken zicht op een gazon met pauwen dat glooiend afloopt naar de grote karpervijver. Men wandelt door verschillende tuinkamers waaronder de vierkante tuin, omgeven door een tweehonderd jaar oude en tweehonderd meter lange beukenberceau, langs monumentale bomen en het nieuwe en het oude zwembad terug naar het statige, deels uit de Middeleeuwen daterende huis.

Tuin nummer 182 uit de OTG 2019

De heer en mevrouw van de Plassche-Staring

Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

info@wildenborch.nl

Openingstijden

Geopend za 1 en zo 2 juni en zo 18 augustus van 10.00 tot 17.00 uur daarnaast voor groepen van max. 20 pers. op afspraak.

Entree

Tijdens Open Tuindagen € 6,50, parkeren gratis. Rondleiding groepen € 130,00 (zie website).

• Eigen kwekerij en verkoop
  • Oppervlakte van 21 ha.