Open tuinendag “Buitenplaats de Wildenborch” Vorden (Ge)

Datum: 19 augustus 2018, vanaf 10:00

Start locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

Afbeeldingsresultaat voor wildenborch

Buitenplaats de Wildenborch

Tuin nummer 167 uit de OTG 2018

De heer en mevrouw van de Plassche-Staring

Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

info@wildenborch.nl

www.wildenborch.nl

Extra info tuin: (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin, eigen kwekerij en/of verkoop

Geopend: zo 20 en ma 21 mei en zo 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur daarnaast voor groepen van max. 20 pers. op afspraak.

Prijs: € 6,50, kinderen onder 12 jaar gratis, parkeren gratis. Rondleiding groepen € 130,00 (zie website).

De Wildenborch werd rond 1800 bewoond door de dichter Staring. De formele tuin uit die tijd vormde zijn kleinzoon om tot een meer landschappelijk geheel. De generaties daarna maakten het tot de huidige tuin, met zichtlijnen, fraaie beelden en vele beukenhagen. Vanuit de woonvertrekken zicht op een gazon met pauwen dat glooiend afloopt naar de grote karpervijver. Men wandelt door verschillende tuinkamers waaronder de vierkante tuin, omgeven door een tweehonderd jaar oude en tweehonderd meter lange beukenberceau, langs monumentale bomen en het nieuwe en het oude zwembad terug naar het statige, deels uit de Middeleeuwen daterende huis.

21 ha.