Open Tuinendag “Buitenplaats de Wildenborch” Vorden (Ge)

Datum: 20 augustus 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Wildenborchseweg 20, 7251 KG Vorden

Buitenplaats de Wildenborch

De Wildenborch werd rond 1800 bewoond door de dichter Staring. De formele tuin uit die tijd vormde zijn kleinzoon om tot een meer landschappelijk geheel. De generaties daarna maakten het tot de huidige tuin, met zichtlijnen, fraaie beelden en vele beukenhagen. Vanuit de woonvertrekken zicht op een gazon met pauwen dat glooiend afloopt naar de grote karpervijver. Men wandelt door verschillende tuinkamers waaronder de vierkante tuin, omgeven door een tweehonderd jaar oude en tweehonderd meter lange beukenberceau, langs monumentale bomen en het nieuwe en het oude zwembad terug naar het statige, deels uit de Middeleeuwen daterende huis. Oppervlakte: 21 ha.

Entree en openingstijden

Sneeuwklokjesdagen € 2,50, overige open dagen € 6,50, kinderen onder 12 jaar gratis, parkeren € 1,50. Rondleiding groepen € 130,00 (zie website). Geopend za 25 en zo 26 februari (Sneeuwklokjesdagen) van 11.00 tot 16.00 uur (zie website voor actuele info) za 27 en zo 28 mei en zo 20 augustus van 10.00 tot 17.00 uur daarnaast voor groepen van max. 20 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis za 25 en zo 26 februari.

Route

A1, afrit 26 richting Lochem. Bij 2e rotonde (na ca 12 km) richting Barchem/Lochem-West nemen. Meteen rechts Vordenseweg in, na 3 km wordt dit Wildenborchseweg en treft u even verderop de Wildenborch aan uw linkerhand.

De heer en mevrouw van de Plassche-Staring
Wildenborchseweg 20
7251 KG Vorden