Open tuinendag “Boerderijtuin Houten” Houten (Ut)

Datum: 14 juli 2018, vanaf --:--

Start locatie: Molenland 24, 3994 TA Houten

Boerderijtuin Houten

Tuin nummer 186 uit de OTG 2018

Erik Funneman

Molenland 24, 3994 TA Houten

info@erikfunneman.nl

www.erikfunneman.com

Extra info tuin: honden aangelijnd toegestaan, (gedeeltelijk) voor invaliden toegankelijk, biodiversiteit in de tuin.

Geopend: za 14 juli en voor groepen op afspraak.

Prijs: € 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Voor donateurs tuin gratis za 14 juli.

Komend door het hek waant men zich in een andere omgeving dan de omringende nieuwbouw waarin de oude rietgedekte boerderij met bijgebouwen is gelegen. De tuin, naar ontwerp van de zoon des huizes die tuinarchitect is, bestaat uit verschillende gedeelten: Vóór een golvende haag van Liguster- Eleagnus en lagere buxuswolken en een vijvertje. Achter het huis een terras bij het melkhuisje, een grote Liriodendron en vijver. Deze zet zich voort in het achterste deel, begrensd door een heuveltje, waar het deels natuurlijk is gehouden en libellen, vlinders, kikkers en padden zich thuis voelen. Aan de andere zijde o.a. borders en een boomgaardje. Een garage en schuur zijn voorzien van een Noors grasdak met uitzicht over de tuin. Een deel van deze geslaagde en afwisselende tuin is nog in ontwikkeling.

1.600 m².