Open Tuinendag Beemster (NH)

Datum: 9 juli 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Jisperweg 142, 1464 NL Beemster

Die Lang Huys

Fraaie tuin rond een Zaans huis (1623). Ervoor, onder twee linden, een buxushaagjesperk met witte beplanting. Opzij langs de waterkant een boenplaatsje, oude hoogstamfruitbomen, siergrassen en bolgewasjes. Aan de achterzijde een binnenplaats met waterput, huisje en honderd jaar oude linde. Door een pergola bereikt men de veelkleurige rozentuin met verdiept vijvertje. Hierachter een gedeelte waarin een groot gazon, lindelaantje, ‘natural garden’, natuurlijke vijver en fraaie borders. Nieuw zijn een hortensiavallei, een moestuin en een deel met bijzondere bomen en struiken. Oppervlakte: 5.000 m².

Entree en openingstijden

€ 5,00 incl. koffie/thee/lekkernij en rondleiding. Geopend iedere zo van 21 mei t/m 9 juli van 11.00 tot 16.00 uur en voor groepen van min. 8 pers. op afspraak. Voor donateurs tuin gratis za 10 en zo 11 juni.

Route

A7, afrit 6 richting Middenbeemster. Op de Middenweg meteen links, na 500 m rechts de Volgerweg op, tot de volgende kruising.

Ria van Eijndhoven en Jan Schoutsen
Jisperweg 142