Open Tuinen op Hemelvaart (NB)

Datum: 25 mei 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Zie tuinen

Op deze mooie dag in mei stellen drie NTs-tuinen in zich gezamelijk voor u open. Het gaat om de tuinen 267 (Beugen), 296 (Overloon) en 316 (Slenenberg)

Entree

Entree is gratis voor donateurs. Voor overige bezoekers zie entreeprijzen tuinen

De tuinen

Beugen

Omdat de tuin in kamers is verdeeld, komt men steeds weer voor een nieuwe verrassing te staan. De ovale vijver in het midden is het uitgangspunt. De binnenheggen worden gevormd door Cornus mas. Als buitenafscheiding zijn inheemse struiken geplant. Verder zijn er meidoorn- en buxushagen. Men loopt langs volle borders, een groentetuin omringd met buxushagen en een grote boomgaard met oude rassen. Oppervlakte: 7.500 vierkante meter.

Entree: € 6,50 incl. koffie/thee en rondleiding.

Route: A77, afrit 1 Beugen, op de rontonde volg Rijkevoort over het industrie terrein, dan 2e weg links.

Lydia Groenewegen-Groot
Hoge Startwijk 1
5835 CJ Beugen
E: lydia.groenewegen@gmail.com

Overloon

Aan de zijkant van het huis is een ruim gazon met rustige, groene borders in de zomer, maar met uitbundige bloei in het voorjaar. Langs een grote, maanvormige vijver komt men in de achtertuin. Opvallend zijn daar drie smalle banen met vrouwenmantel en buxusbollen die het grote gazon in de lengte onderbreken. Er wordt gestreefd naar een balans tussen natuur en cultuur. Er zijn vijf weiden, waar mozaïekbeheer wordt toegepast d.w.z. elke weide wordt op een ander tijdstip gemaaid. Dat geeft een bijzonder effect zoals te zien is bij een laantje met beukenpilaren, afgewisseld met Molinia (grassen). In deze afwisselende tuin zijn een kleine rotstuin, een pluktuin, een fruithoek en fraaie borders rondom het huis. Oppervlakte: 1 ha.

Entree:€ 3,00 incl. koffie/thee en rondleiding.

Route:In Overloon richting Oploo, einde bebouwde kom 1e links (Peelkampweg), bij T-kruising rechts, 1e links, 1e rechts: 2e huis met nr. 4 (witte boerderij).

Aat en Irene Vervoorn
Roosendaalseweg 4
5825 HD Overloon
E: aatvervoorn@hetnet.nl

Toegankelijk voor invaliden
 Honden aangelijnd toegestaan

De Slenenberg

Aan het Pieterpad ligt de boerderij uit 1850. Er is een symmetrische buxustuin en een gemengde border- en kruidentuin te zien. Langs de moestuin, die is afgezet met een Ruta haagje tegen de konijnen, komt men bij de spectaculaire vijvertuin. Vier rechthoekige vijvers door klimop omzoomd en gescheiden door een verlaagd middenpad. Alleen al deze vijverpartijen maken een bezoek aan deze tuin zeer de moeite waard. Oppervlakte: 8.000 m².

Entree:€ 5,00 incl. rondleiding.

Route: A73, afslag Malden, volg N271 – richting Venlo, links afslag Ottersum, voor de kerk links, bij T-splitsing weer links.

Marga Smid-Kortekaas
Aaldonksestraat 12