Open Tuinen Neerijnen (Ge)

Datum: 2 juni 2017 t/m 3 juni 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie tuinen

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juni openen twee NTs-tuinen zich gezamenlijk van 10.00 tot 17.00 uur. Het gaat om de tuinen 145 de Weldam en 143 Kasteeltuin Neerijnen. De entree voor dit evenement is geheel gratis. U kunt parkeren bij Stroomhuis in Neerijnen.

De tuinen

145 de Weldam

De tuin ligt bij de deels 17e eeuwse boerderij (Rijksmonument). Eigenaresse, die keramiste is, liet zich inspireren door de omringende Betuwse boerentuinen. Er zijn veel struiken, combinaties van bladvormen en als een boeket geplante bloemen. In de zomer overal rozen. De keramische beelden vormen zowel een mooi contrast als een eenheid met de beplanting. Naast het huis een gerestaureerde stal en een monumentale hooiberg waartegen Rosa ‘Kiftsgate’ opklimt. Oppervlakte: 4.500 m².

Alieke Hartog
Van Pallandtweg 16
4182 CD Neerijnen
E: ahartog@tele2.nl
I: www.aliekehartog.nl

Honden aangelijnd toegestaan

143 Kasteeltuin Neerijnen

Kasteeltuin Neerijnen ligt in de beschutting van het bos. De tuin ligt idyllisch vlak voor de kerk in een prachtige omgeving. Vroeger was de kasteeltuin een moestuin. Na de dood van de laatste freule raakte de tuin in onbruik. Vanaf 1996 wordt de tuin beheerd door de enthousiaste vrijwilligers van de stichting Kasteeltuin Neerijnen. De tuin is opnieuw ingericht en bevat o.a. een kruidentuin, bloementuin, groentetuin en een rozentuin. Rond de gerestaureerde schuren is een boomgaard geplant. Het pronkstuk is de opgeknapte gebogen kas. In het voorjaar schittert de tuin door de grote hoeveelheid stinzenflora. Sinds 2009 heeft de stichting de ‘buitentuin’ in bruikleen van het Gelders Landschap. Het terrein wordt gebruikt voor de pompoenenteelt en als graanveldje. Op Open Monumentendag is er de jaarlijkse pompoenenmarkt. Oppervlakte: 4.000 m².

Stichting Kasteeltuin Neerijnen
van Pallandtweg (achter de kerk) 11