Open tuindagen bij Hofstede Het Holt in de ijsselvallei

Datum: 14 januari 2014 t/m 15 januari 2014 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Hofstede Het Holt, Spankerenseweg 55, Leuvenheim

De oude hofstede die stamt uit 1783 vormt het middelpunt in een landschaptuin van maar liefst 15.000 m2 groot. De tuin wordt omringd door weilanden in het prachtige landschap van Veluwezoom en Ijsselvallei.

20130509-IMG_5333

De tuin is ontworpen door zijn eigenaren; Gert-Jan en Marion Kloppert en is sinds 2012 opgenomen in de selectie van open tuinen van de Nederlandse Tuinenstichting. Er is een route uitgezet compleet met informatiebordjes die u door de gehele tuin voert.

De zorgvuldig gekozen beplanting is in harmonie met het omringende landschap. U zult verrast worden door de afwisseling in de tuin, zo zijn er meanderende borders op kleur, een echte kruidentuin, een natuurvijver omringd door knotwilgen, een laan met (oude rassen) hoogstam fruitbomen en een wilde bloemenweide. In de tuin zijn veel zitjes om even rustig van al het moois te kunnen genieten.

20110816-_MG_3500

De tuin is opengesteld op de volgende data;

14-15 juni / 12-13 en 26-27 juli / 9-10 augustus

Landschapstuin Hofstede Het Holt

Spankerenseweg 55 6974 LB Leuvenheim (gemeente Brummen)

Voor meer informatie bekijk de Open Tuinen Gids van de NTs of op hofstedehetholt.nl