Open Tuin in twee bijzondere tuinen in Groningen

Datum: 29 augustus 2020 t/m 30 augustus 2020 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie:

Tuinieren zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest? Het kan!
‘Jan Wilde een Tuin’ in Westerlee en ‘de Houtstek’ in Blijham doen het al jaren en hun tuinen varen er wel bij. Door zo te tuinieren ontstaat in de tuin op den duur een natuurlijk evenwicht waardoor je minder last van ziektes en (plaag)dieren hebt en beloond wordt met veel vogels en insecten in de tuin. Tuinieren met het oog op de toekomst, tuinieren met de natuur mee in plaats van er tegen in. Tijdens drie open weekenden in augustus kunt u zien hoe het werkt: zaterdag 15 en zondag 16 augustus, zaterdag 22 en zondag 23 augustus, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegang vrije gift. Andere dagen op afspraak.

‘Jan Wilde een Tuin’: een grote gevarieerde tuin van 8000 m2 met bostuinen, kruidentuin, kleurrijke
siertuin en een natuurlijke vijver. Waar enkele bezoekers zeggen: ‘Hier ademen we 100 % zuurstof in.’ De vogels fluiten dat het een lieve lust is en de vlinders en libellen fladderen om je oren.
‘De Houtstek’: een sfeervolle tuin van 5500 m2, verrassend gevarieerd: vaste planten en grassen, rozen en eenjarigen, hagen, golvende borders, bostuin, natuurlijke vijver en boomgaardje. Waar een bezoekster zei: ‘Dit is wat mijn ziel nodig had vandaag’.

Er gelden wel wat beperkingen ivm het coronavirus: geen koffie/thee en geen toiletbezoek.
Houd afstand van elkaar, de tuin is groot genoeg om rekening met elkaar te houden. De tuinen liggen een kleine tien autominuten van elkaar en zijn dus goed te combineren.

‘Jan Wilde een Tuin’
Ontsluitingsweg 7