login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Open Monumentenweekend “Dekema State” Jelsum (Fr)

Datum: 9 september 2017 t/m 10 september 2017 (meerdaags), vanaf 13:00

Start locatie: Dekemawei 5, 9057 LC Jelsum

Dekema State

Achter een muur verscholen ligt het landgoed met gracht, singels, siertuin en parkbos. Rond de State (oorspronkelijk 15e eeuw, Rijksmonument) zijn bloemenborders, een ommuurde boomgaard met leifruit, een kas, een snijbloementuin en een jonge boomgaard met oude rassen te bewonderen. In het voorjaar een indrukwekkend stinzenflora, door de tuinbaas beschreven in een boekje. Het geheel laat zien wat een eeuwenoud Fries landgoed te bieden heeft.

 

Open Monumentenweekend

13.00 – 17.00 uur

Gratis toegang

Muziek op de psalter door Nico Gramsbergen.
Het thema is:
Boeren, burgers en buitenlui

 

Route

Vanuit het zuiden komend Leeuwarden Noord volgen. Vanuit Leeuwarden N357 richting Stiens. Vervolgens afslag Jelsum (Leeuwarderadeel). Deze weg volgen, die afbuigt naar rechts. In de bebouwde kom zijn de entree en de eerste parkeerplaats links (navigatie: voer Op ‘e Terp 9, Jelsum in). Voor overige parkeerplekken volg de aanwijzingen.

 

Contactgegevens

Stichting Dekema State
Dekemawei 5
9057 LC Jelsum
T: 058 2570020
E: info@dekemastate.nl
I: www.dekemastate.nl

 Toegankelijk voor invaliden
 Honden aangelijnd toegestaan

Oppervlakte: 3 ha.