Open Monumentenweekend “Dekema State” Jelsum (Fr)

Datum: 9 september 2017 t/m 10 september 2017 (meerdaags), vanaf 13:00

Start locatie: Dekemawei 5, 9057 LC Jelsum

Dekema State

Achter een muur verscholen ligt het landgoed met gracht, singels, siertuin en parkbos. Rond de State (oorspronkelijk 15e eeuw, Rijksmonument) zijn bloemenborders, een ommuurde boomgaard met leifruit, een kas, een snijbloementuin en een jonge boomgaard met oude rassen te bewonderen. In het voorjaar een indrukwekkend stinzenflora, door de tuinbaas beschreven in een boekje. Het geheel laat zien wat een eeuwenoud Fries landgoed te bieden heeft.

Open Monumentenweekend

Gratis toegang

Muziek op de psalter door Nico Gramsbergen.
Het thema is:
Boeren, burgers en buitenlui

Route

Vanuit het zuiden komend Leeuwarden Noord volgen. Vanuit Leeuwarden N357 richting Stiens. Vervolgens afslag Jelsum (Leeuwarderadeel). Deze weg volgen, die afbuigt naar rechts. In de bebouwde kom zijn de entree en de eerste parkeerplaats links (navigatie: voer Op ‘e Terp 9, Jelsum in). Voor overige parkeerplekken volg de aanwijzingen.

Stichting Dekema State
Dekemawei 5