Open Dag Amsterdamse schooltuinen

Datum: 13 september 2017, vanaf 15:00

Start locatie:

Woensdag 13 september hebben de dertien schooltuinen van Amsterdam open dag van 15.00-19.00. De kinderen laten hun tuintjes zien waar ze het afgelopen seizoen hard hebben gewerkt aan familie, vrienden, buurtbewoners en ge√Įnteresseerden. Ook worden er verscheidene activiteiten georganiseerd.

De schooltuinen van Amsterdam zijn in 1920 ontstaan om kinderen in contact te laten komen met gezonde voeding, waar in de armoede van na de Eerste Wereldoorlog een schaarste aan was. Tegenwoordig zijn de schooltuinen een plaats waar basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 op speelse wijze kunnen leren over voedsel, natuur en milieu.

Voor meer informatie over en een overzicht van de verschillende schooltuinen, zie de website van de Gemeente Amsterdam.