O’FEST, festival van het tuinontwerp 2017

Datum: 12 juni 2017 t/m 17 juni 2017 (meerdaags), vanaf 19:00

Start locatie: ACEC Apeldoorn, Roggestraat 44, 7311 CD

Aan het tweede O’FEST, dat van 12 t/m 17 juni 2017 in Apeldoorn plaatsvindt, zullen maar liefst 72 mensen een bijdrage leveren in de vorm van een lezing, een presentatie, een column of voordracht. Dat nog los van de deelnemers aan de workshops en diverse ateliers.

Ontwerpers als Nico Wissing, Emiel Versluis en Ruud Aanhane, of landschapsarchitecten als Ada Wille, Jana Crepon of Lodewijk Baljon zijn van de partij. Maar ook journalisten als Paul Geerts, Willem van Toorn. VHG directeur Egbert Roozen, de voorzitster Beline Geertsema-Key van de Nederlandse Tuinenstichting en Peter Sonderen van Kunstvereniging Diepenheim doen mee. De lijst wordt aangevuld met historici als Leo den Dulk van Onze Eigen Tuin en Wim Cappers van tijdschrift Terebinth , Neerlands filosofen Maarten Doorman en Eric Brinckmann of professoren Marc de Bie van de universiteit Brussel en Martin Hoondert van de Universiteit Tilburg. Met kunstenaars als Irene Fortijn en Ingeborg Meulendijks of Jan van IJzendoorn en onderzoekster Laurie Faro wordt de lijst nog gevarieerder. Het is ondoenlijk om alle namen te noemen, dit is slechts een toevallige selectie.

Bijzonder enthousiast

is curator Michel Lafaille over het feit dat jonge tuin- en landschapsontwerpers en architecten zoals Laura Knoops, Leonie Brinks, Lieke Göritzlehner, Brenda van Leeuwen en Saskia Bottenberg deelnemen als dagvoorzitsters.

Het belooft bijgevolg een aantrekkelijke editie van het O’FEST te worden, rijk aan diverse programmaonderdelen, waarin de grenzen en mogelijkheden van het tuinontwerp worden verkend en onderzocht.

Op de website www.ofest.nl staan alle onderdelen toegelicht en alle sprekers en medewerkers genoemd. Omdat het festival vooral gericht is op de beroepswereld van ontwerpers, ontwerpende hoveniers, mensen uit de groendiensten en studenten, is de kennisoverdracht zeer belangrijk en heeft de organisatie alles ingezet om de toegangsprijs zo laag mogelijk te houden.