O’FEST De Filosofische Wandeling

Datum: 17 juni 2017, vanaf 10:00

Start locatie: ACEC Apeldoorn, Roggestraat 44, 7311 CD

De laatste dag van het Festival van het Tuinontwerp is een excursie die gepaard gaat met bezinning. Vorig jaar werden de nieuw opgeleverde tuinen van Paleis het Loo bezocht met tuinbaas Willem Zieleman. Dit jaar zal gewandeld worden in de stuifduinen rondom Radio Kootwijk. Dat landschap is het decor voor de tiende wandeling uit het boek ‘Filosofische Wandelingen’ van Eric Brickmann. Bij alle tien zijn wandelingen in Nederland behandelt hij een wereldberoemde filosoof.

Eric Brinckmann studeerde rechten en filosofie. Hij werkte bij onderwijsinstellingen, adviesbureaus en in landschapsprojecten. Hij schrijft over filosofie en landschap en is directeur van landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen.

In de ochtenduren vertelt hij over de inhoud van zijn boek, als introductie op de wandeling van ’s middags. Daarvoor zal Michel Lafaille, curator van het O’FEST, een korte beschouwing geven over ‘De tuin en de wandeling’.

Michel Lafaille studeerde theaterregie en tuin- en landschapsinrichting. Hij werkte als theaterproducent en artistiek adviseur. Sinds 2012 leidt hij |het ontwerp instituut|.

Het programma ziet er als volgt uit:

10:00 uur               ontvangst en koffie

10:30 – 10:55 uur  inleiding door Michel Lafaille ‘De tuin en de wandeling’

10:55 – 11:55 uur  lezing door Eric Brinckmann n.a.v. zijn boek ‘Filosofische wandelingen’

12:00 – 13:00 uur  lunch met warm buffet en drankje

13:00 – 13:30 uur  reis met autobus naar Radio Kootwijk

13:30 – 15:30 uur  wandeling onder leiding van Eric Brinckmann in de stuifduinen

15:30 – 16:00 uur  terugreis naar ACEC

16:00 – 17:00 uur  afsluiting van O’FEST festival met drie korte presentaties van workshops die tijdens het O’FEST plaatsvonden, ‘De laatste Tuin’, ‘Borders voor het Sprengenpark’ en ‘Cross-over met Wall painting schilders’. Daarna de afsluitende borrel.

Deelnameprijs inclusief alle kosten 65,00 euro per persoon (koffie, lunch, sprekers, bus,drankje).

Opgave via info@ofest.nl met vermelding van uw naam en adres en het aantal personen.