login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


NTs aanwezig met stand bij Sneeuwklokjesfeest Kwekerij en Tuin De Boschhoeve

Datum: 8 februari 2018 t/m 10 februari 2018 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Boshoeve 3 6874 NB Wolfheze (bij Arnhem)

boschhoeve1


Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. Er zijn gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.
In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjeskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, kleding en sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heestersLezingen: donderdag om 12.00 uur houdt Wim Boens zijn lezing ‘Leucojum, het steeds maar kleiner wordende geslacht’. Leucojum telde ooit meer dan 20 soorten, maar nu is het geslacht gedecimeerd naar 2 soorten. De wilde soorten komen aan bod tijdens de lezing, maar de nadruk ligt op de nieuwste cultivars. De cultuur, met vermeerdering, bemesting, ziektes en groeiomstandigheden worden besproken.
Op zaterdag om 12.00 uur houdt Nieteke Roeper in de kleine schuur haar lezing ‘Hoe komen de sneeuwklokjes op Texel? ’ Over de boeiende historie en de huidige situatie van de sneeuwklokjesteelt op Texel.

Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk uit Boskoop. Een collectie kleinbloemige clematissen is weer binnen en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder behalve Eucomis, Crocosmia, Acidanthera en Galtonia een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met een flink aantal nieuwe cultivars.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Voor de start van verkoop van Helleborussen van kwekerij De Hessenhof kijk op www.hessenhof.nlOpen Sneeuwklokjesweekenden za. 17 en zo. 18, za. 24 en zo. 25 februari.
Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. In de loop der jaren zijn de (ruim 350 verschillende!)  sneeuwklokjes in de tuin uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te zien zijn. De toegang is deze weekenden gratis. Ook de theeschenkerij is dan geopend.

http://boschhoeve.nl/activiteiten/tuinmarkten/sneeuwklokjesfeest/


Openingstijden:
8 februari – 1 oktober
donderdag t/m zaterdag
van 10.00 – 17.00 uur
Groepen vanaf 12 personen betalen 4,- entree p.p., incl. rondleiding en zijn evt. ook op andere dagen welkom. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Contact:
Dineke Logtenberg
Boshoeve 3
6874 NB Wolfheze (bij Arnhem)
tel. 026-4821231
fax 026-4821574
info@boschhoeve.nl