Lezing: Tulpenmanie! Een voorschot op de lente door de Vrije Academie in Museum De Zwarte Tulp

Datum: 16 december 2017, vanaf 11:30

Start locatie: Heereweg 219 , 2161 BG Lisse

Vlak vóór de kortste dag van het jaar nemen we alvast een voorschot op de Hollandse lente. De tulpen-, narcissen- en hyacintenbollen worden in het najaar gepoot, waarna ze in de donkere grond de koude winter afwachten. Vanaf eind maart laten ze zich eindelijk zien in hun “wonderteere kleuren en zoetbedwelmende geuren”, aldus Louis Davids. De bloembollenvelden zijn een feest om te zien en zijn niet alleen een inspiratiebron voor zangers, maar ook voor kunstenaars. De Hollandse impressionistische schilder Anton L. Koster (1859-1937) heeft in menig schilderij zijn liefde voor de bollen vastgelegd.

VrijeAcademie docent en kunsthistorica Alette Fleischer zal tijdens de lezing ingaan op de vijfhonderdjarige geschiedenis van de Hollandse bollenstreek, de groei en bloei van de bloembollen en de bloembol als inspiratiebron voor de kunsten.

Datum: zaterdag 16 december, 11.30 – 12.30 uur
Locatie: Museum De Zwarte Tulp, Heereweg 219 2161 BG Lisse

museumdezwartetulp.nl

Prijs: €17,50 (exclusief entree museum, museumkaart is geldig)