Lentemarkt op De Boschhoeve

Datum: 22 april 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

Bijzondere voorjaarsbloeiende bolgewassen en vaste planten staan op 22 april bij Kwekerij/Tuin De Boschhoeve te Wolfheze in de schijnwerpers.

Er is inmiddels een grote collectie opgebouwd van deze sterke planten, die vaak ook goed in de schaduw kunnen groeien.
April is ook een prima maand om zomerbollen te planten. Denk daarbij aan dahlia’s in vele kleuren, Crocosmia (Montbretia), kuifananas, begonia’s en kleinbloemige gladiolen.
Voor de markt zijn collega-kwekers uitgenodigd met o.a. (historische) bollen en knollen, heemplanten, primula’s en rotsplanten, tuincyclamen, bessenstruiken en aardbeiplanten, alsmede een tuinontwerper.
Agrarische bedrijven uit de IJsselvallei van Vereniging ‘Toer de Boer op’ komen met ambachtelijk bereide lekkernijen.
In hernieuwd ingerichte schuur kunt u uitgebreid rondneuzen tussen de groente- en bloemenzaden, tuingereedschap van Sneeboer, Engelse gieters, bleekpotten uit Friesland en oude veiling- en magazijnkisten. Ook de brocante hoek is opnieuw ingericht met aantrekkelijke vondsten uit binnen- en buitenland.
In de tuinen kunt u genieten van de vele vroeg bloeiende heesters en vaste planten, maar ook van honderden bloeiende tulpen, bosanemonen, kievietsbloemen en narcissen.
De entree is gratis, u bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

foto’s Theo van Liempt

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve                                                                                                                                     Dineke Logtenberg                                                                                                                                                 Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze                                                                                                                                       Tel. 026-4821231

Website: www.boschhoeve.nl