Kruidentuinfeest Museum Schloss Moyland

Datum: 27 mei 2017 t/m 28 mei 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Am Schloss 4, 47551 Bedburg-Hau

Geneeskrachtige planten, aromatische keukenkruiden en giftige gewassen: met zijn meer dan 350 verschillende in- en uitheemse kruiden wordt de kruidentuin van Museum Schloss Moyland als een van de grootste en aantrekkelijkste in de regio Kleef/Niederrhein beschouwd.

Het Kruidentuinfeest met zijn afwisselende programma vol rondleidingen over wilde en geneeskrachtige kruiden (ook met proeverij), educatie over kruiden, een creatieve workshop voor groot en klein, deskundige informatie, lezingen en muziek lokt al vele jaren tuinliefhebbers naar het historische parkcomplex van het museum. Culinaire delicatessen met wilde kruiden en zelfgemaakte specialiteiten, maar ook verse kruiden en groenten, exotische en inheemse vaste planten, historische rozensoorten, kunstnijverheid en nuttige zaken voor de tuin worden op de markt aangeboden en doen het hart van iedere kruidenliefhebber sneller slaan.

De toegang tot het Kruidentuinfeest incl. tentoonstellingen bedraagt € 5, met korting € 3. De beklimming naar het uitzichtplateau op de noordtoren van het kasteel kost € 2 extra. Kinderen en jongeren tot 16 jaar gratis.

Nieuw dit jaar

Nieuwe kunstnijverheidsproducten ter verfraaiing van de tuin, waaronder gebruiksvoorwerpen van klei, steen, hout en glas en mozaïekartikelen, worden op de markt aangeboden.

Kostuum- en themarondleidingen completeren het informatieprogramma en een populair programmaonderdeel bieden we ook dit jaar aan: in de kruidentuin geeft zondag een apotheker tips over de toepassing en werking van kruiden.

Kunst en natuur

Museum Schloss Moyland voert in zijn museumcomplex met kasteel en park, kunstcollectie en tijdelijke tentoonstellingen een levendige dialoog tussen kunst en natuur. Deze combinatie vormt in 2017 de rode draad door de tijdelijke tentoonstellingen in Museum Schloss Moyland.