Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur (Fl)

Datum: 12 augustus 2017 t/m 13 augustus 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie website

Augustus: in de vier boerderijtuinen in Espel en Bant is de zomer volop in beweging.

De regen van de laatste weken heeft de planten goed gedaan; ze staan er weelderig en kleurrijk bij. Geurige Grootmoeders Oorbellen, Hibiscus, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Pindakaas struiken, Rozen, Vlinderstruiken en vaste planten zoals Anemonen, Arme-luis-Orchideeën, Dropplanten, Duizendknoop, Ezelsoren, IJzerhard, Pimpernel, Sierdistels, Vlambloemen, Zilverkaarsen, Zonnehoeden en natuurlijk ook de prachtige siergrassen: ze lokken allen vele insecten.

De tuin is een ware snoepwinkel voor o.a. bijen, hommels, vlinders en libellen.
Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en………….. insecten.

Al 15 jaar organiseren vier tuineigenaren samen open dagen, -weekenden en dag arrangementen, waar ook veel belangstelling vanuit het buitenland voor is. De vier bijzondere boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter.
U vindt er een veelvoud aan opvallende vaste planten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.

Plantenliefhebbers, die willen genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht, zijn van harte welkom op zaterdag 12 en zondag 13 augustus van 10.00 – 17.00 uur.

U kunt rondwandelen door hobbykwekerijtjes en een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties bekijken.

In De Stekkentuin is een kleine expositie: de schilderessen zijn ter plekke aan het werk.

Deelnemende tuinen zijn:

** De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel www.destekkentuin.nl

** De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant www.lipkjeschat.nl

** De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant www.goldhoorngardens.nl

** De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant www.pegasushof.nl

De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.

Er wordt entree gevraagd.

Deze tuinenroute bij Espel en Bant is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin vier is ongeveer 20 km.
(Meer info: 0527 271327 of wies@destekkentuin.nl of www.destekkentuin.nl