Het verhaal van de Zwarte Tulp

Datum: 3 oktober 2020 t/m 31 januari 2021 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219, 2161 BG Lisse

Net als kleding en interieur zijn ook bloemen onderhevig aan mode. In de 19e eeuw hielden mensen veel van donkere kleuren in hun interieur, voor hun kleding en ook in hun tuinen. En dus probeerden kwekers bloemen met zwarte tekening te telen of met zo zwart mogelijke bloemen. Ook bloembollenveredelaars probeerden de meest donkere bolgewassen te kweken, waaronder ranonkels, kievitsbloemen, hyacinten en … tulpen.

De tentoonstelling in het Prentenkabinet van Museum de Zwarte Tulp in Lisse laat negentiende-eeuwse prenten uit de Collectie Nieuwenhuis zien van bijna zwarte bloemen en afbeeldingen van bijna zwarte tulpen uit de collectie van het museum.