Herfsttuinen-marathon 2017

Datum: 7 oktober 2017 t/m 8 oktober 2017 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Provincies Groningen & Drenthe, diverse locaties

Tijdens de Herfsttuinenmarathon op 7 en 8 oktober, 11.00 – 17.00 uur, kunt u de mooiste herfsttuinen bezoeken uit de tuinengids van Het Tuinpad Op. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De deelnemende tuinen vindt u onderaan deze pagina

Belangrijk is ook het communicatieve aspect dat bij het bezoek van particuliere tuinen tot uitdrukking komt. De bekende tuinfilosoof Rob Leopold heeft dit als volgt verwoord:

‘Contacten komen tot stand, vriendschappen worden gesloten, tussen mensen van allerlei achtergrond, die elkaar zonder dit alles waarschijnlijk nooit zouden hebben ontmoet, misschien mag je ook zeggen, ontdekt. Dit schept reliëf, een sociaal reliëf, dat een belangrijk integraal element is van onze samenleving.”

De tuinengids van Het Tuinpad Op is verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Groningen en Drenthe en veelal bij aangesloten tuineigenaren. Tevens via www.hettuinpadop.nl of via Secretariaat “Het Tuinpad Op”, Eems 37, 9642 KB Veendam.

Bunne, ‘Tuin van de Tijd’, Femke van Dam, Paasveen 2   Tuin van de Tijd
De Wilp, Lianne’s Siergrassen, Jan Gosseswijk 31, alleen 07-10   Lianne’s siergrassen
Eelde, Jan & Ivonne Wieringa, Zevenhuizerweg 18, alleen 08-10
Meeden, ‘Tuingoed Foltz’, Bob Foltz & Andries Bierling, Hereweg 346  Tuingoed Foltz