login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Herfst-Siergrassen en Asterdagen “Kwekerij in Goede Aarde” (Ze)

Datum: 6 oktober 2017 t/m 8 oktober 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Kapitalendam 7, 4522PT-Biervliet (Sluis)

Siergrassen en Asterdagen

Eindelijk zijn siergrassen populair, en terecht! Siergrassen zijn uniek en voegen iets toe aan elke beplanting. Ook hun duurzame en onderhoudsvriendelijk karakter maakt hen als tuinplant onmisbaar.

In uitbundige bloembeplantingen temperen ze overdaad met rustgevende siergrassen. Net zo graag gebruiken ze hun smalle blad en markante vorm voor het doorbreken van saaiheid. Roemen doen ze ook hun stevigheid, graag benut door buurplanten met minder ruggengraat.

Wind en siergrassen gaan zichtbaar hand in hand. Zachtjes wiegend, tijdens een briesje in de zomer, terwijl een felle herfststorm met schijnbaar even groot gemak verdragen wordt. Strijk- of avondlicht gevangen in hun ijle halmen brengt emotie en schoonheid.

Ook al zet de melancholie van het najaar in, aan de goudgele verkleuringen van grassen warmen we ons nog lang. Hun zilverwitte pluimen, die als wolkjes tegen de ijle winterlucht afsteken, verkorten zelfs de sprong naar het voorjaar sterk.

  • Natuurlijk dienen siergrassen van onbesproken gedrag te zijn.
  • De notoire woekeraar laten ze uiteraard buiten de deur.
  • Ook bedenkelijke winterhardheid vindt hier geen gehoor.

 

Contactgegevens

In Goede Aarde, Kwekerij en Tuin
Kapitalendam 7
4522PT-Biervliet (Sluis)
Tel. 0031 (0)115 402 301
info@kwekerij-ingoedeaarde.nl

www.kwekerij-ingoedeaarde.nl