Helleborusdagen in de Noordoostpolder

Datum: 26 maart 2021 t/m 27 maart 2021 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Noordermiddenweg 13 8311 PZ Espel

Vanaf begin maart zijn liefhebbers elke vrijdag en zaterdag welkom om te genieten van de vele bloeiende helleborussen in De Stekkentuin in Espel: een voorjaarspoldertuin bij uitstek. Op vrijdag 05 en zaterdag 06 en zondag 07 maart, vrijdag 12 en zaterdag 13 maart, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart, vrijdag 26 en zaterdag 27 maart is de tuin open, met ‘Helleborussen in de Hoofdrol’. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijenexpositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.

In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en -variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig. Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen. In deze tijd zijn er ook diverse mooie sneeuwklokjes, corydalissen, bijzondere cyclamen en vele andere vroegbloeiende bolletjes te bewonderen.

** Gratis entree
** Groepen op afspraak
** Open van 10.00 -17.00 uur
** Uiteraard houden wij ons aan de regels van het RIVM: de tuin is groot genoeg om rekening met elkaar te houden

Na maart worden de helleborussen steeds voller en mooier, worden de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en laten de vele kleurrijke bladplanten zich steeds meer zien.
Vanaf april is De Stekkentuin (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open..
Alle andere dagen op afspraak.

Meer informatie:
Wies Voesten