Geuren & Kleurenfeest in arboretum Eenrum (Groningen)

Datum: 20 mei 2017 t/m 21 mei 2017 (meerdaags), vanaf 11:00

Start locatie: Ernstheemsterpad, 9967 PJ Eenrum

Exotische tuin op het Grunniger Hoogelaand.

De bloei van honderden rododendrons in arboretum Notoarestoen in het schilderachtige Groninger wierdendorp Eenrum wordt jaarlijks gevierd met het Geuren & Kleurenfeest: gezellige open dagen met een theeschenkerij, rondleidingen en muziek.

De open dagen in 2017 vallen in de weekends van 20/21 en 27/28 mei. Het tuinhuis met verandaterras aan de vijver is dan geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt er terecht voor koffie, (rhododendron) thee, biologische vruchtensap en taart. Beide weekends zijn er gratis rondleidingen en er is live muziek op het verandaterras !
Op beide zondagen is kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum geopend. U kunt de uitbundige bloei van de rhododendrons ook combineren met een bezoek aan de prachtig onderhouden tuin van Museum Landgoed Verhildersum te Leens, met daarin de unieke beeldencollectie van Eddy Roos. Op zaterdag 20 mei wordt op het landgoed de maandelijkse streekmarkt gehouden.

Arboretum Notoarestoen, Gronings voor notaristuin, is in de maand mei op zijn mooist.

Er bloeien dan honderden rododendrons en zeldzame exoten, die de tuin omtoveren tot een zee van kleuren. De befaamde Chinese zakdoekenboom bloeit met meer dan honderd wapperende vaantjes.

De notaristuin bevat een internationale plantencollectie met de Japanse tempelboom, Amerikaanse Sequoia’s, wilde rododendrons en nog veel meer. De tuin is het groene levenswerk van notaris Smit uit Eenrum. 250 informatiebordjes laten de bezoeker met nieuwe ogen kijken naar de exotische variëteiten. Een klimaatexpositie inspireert tot groene keuzes. Het duurzame tuinhuis is voorzien van zonnepanelen en een milieuvriendelijk toiletsysteem.

Eenrum ligt midden in het weidse landschap van het Groninger Hoogeland, vijf km van de waddenkust. Het gezellige wierdendorp kent smalle oude straatjes rondom een romanogotische kerk waarvan het oudste tufstenen deel uit de twaalfde eeuw stamt. Er staan statige rentenierswoningen, er is een molen en een keur aan galerieën die kleurrijke verbeeldingen van het Groninger landschap exposeren.

Kortom, volop inspiratie & genieten dus in en rond de Notoarestoen. De exotentuin is het hele jaar door dagelijks vrij toegankelijk.

Meer informatie: www.arboretumeenrum.nl    www.verhildersum.nl