login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Elfjes-kijken-route langs drie tuinen in Groningen

Datum: 1 april 2021 t/m 31 mei 2021 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie:

In het kader van de Maand van de Elfenbloem 2021 besteden Tuingoed Foltz, Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee van 1 april tot eind mei extra aandacht aan het plantengeslacht Epimedium, oftewel de Elfenbloem. Alle drie tuinen, op maximaal een kwartier afstand van elkaar, herbergen prachtige Epimedium-collecties. Op de ‘Elfjes-kijken-route’ kun je in een halve dag een ongekende hoeveelheid elfenbloemen bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Bij de kwekerij van Tuingoed Foltz zijn bovendien zo’n 135 Epimedium-variëteiten beschikbaar voor de verkoop, waaronder uiterst zeldzame.

De kwekerij is in deze periode iedere dag geopend (m.u.v. de reguliere maandagen), dus ook alle zon- en feestdagen. De beide andere tuinen zijn ieder weekend geopend en op beide Paasdagen van 10 tot 17 uur en daarnaast op afspraak.

Meer informatie

https://www.tuingoedfoltz.nl/nieuws/maand-van-de-elfenbloem-2021/

http://www.janwildeeentuin.blogspot.nl/

http://www.tuinfleur.nl/