Landgoed Den Treek in Binnenstebuiten

Datum: 12 februari 2018, vanaf 18:50

Start locatie: Binnenstebuiten NPO

Ook BinnensteBuiten heeft het landgoed Den Treek-Henschoten ontdekt.
Op vrijdag 26 januari kwam de cameraploeg van BinnensteBuiten op bezoek om beheerder Martin Nolsen en bestuurder Fleur de Beaufort te interviewen. De dag begon mistig in het bos en eindigde in een prachtige winterzon bij het Treekermeertje.
De uitzending van BinnensteBuiten met de reportage is maandag 12 februari te zien, om 18.50 uur op NPO2.
Stukje over de tuin op de website van binnenstebuiten:
Landgoed Den Treek bij Amersfoort en Leusden is een enorm groot bosrijk gebied met veel natuur. In 1807 bij elkaar gebracht in één landgoed door Willem Hendrik de Beaufort. Het is nog steeds in handen van deze uitgebreide familie: Fleur de Beaufort is één van Willem Hendriks vele nazaten. Als klein meisje raakte ze al verknocht aan de plek. Nu zet zich samen met beheerder Martin Nolsen in om dit mooie stukje natuur te behouden voor de toekomst.