login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


‘De Uitstap’ in de klassieke wereld van Hortus Botanicus en Sieboldhuis te Leiden

Datum: 2 juni 2017, vanaf 10:00

Start locatie: Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Een tweede excursie in de reeks ‘De Uitstap’ staat vrijdag 2 juni 2017 op het programma, georganiseerd door |het ontwerp instituut|. Bijzonder, omdat de gids die deze ‘Uitstap’ begeleid niet alledaags is. Niemand minder dan Norbert Peeters, bekend van de boeken ‘Botanische revolutie’ en ‘Plantaardig – vegetatieve filosofie’ zal het gezelschap de hele dag rondleiden. Norbert studeerde archeologie en filosofie en werkt nu bij de Universiteit Leiden. Een specialist betreffende plantenkennis en zeker betreffende Charles Darwin botanische leer.

De ochtend is geheel besteed aan het bezoek van de Hortus Botanicus, met zijn verschillende tuinen en kassen. Na de lunch, die gezamenlijk genoten wordt in de Hortus, gaat de wandeling naar het naastgelegen Japanmuseum Sieboldhuis, waar Philipp Franz von Siebold heeft gewoond en zijn bijzondere collectie tentoonstelde aan het publiek. Hij werd bekend door zijn onderzoek naar de Japanse flora en fauna.

Start op vrijdag 2 juni om 10:00 uur bij de ingang Academie gebouw, Rapenburg 73 te Leiden. Na de entree wordt koffie gedronken in het Grand Café om elkaar te leren kennen alvorens aan de excursie te beginnen. Met Norbert Peeters gaat de wandeling vervolgens 2 uur lang door de Hortus, terwijl hij zal vertellen uit zijn onuitputtelijke kennis.

Om 12:30 uur lunch in het Grand Café Hortus met broodjes en is er even tijd om zelf nog even rond te wandelen of foto’s te maken. Men kan ook nog wat na praten met Norbert Peeters, die de hele dag zal begeleiden.

Vervolgens vertrek om 14:00 uur richting het Von Sieboldhuis dat individueel bezocht wordt. Afsluiting volgt om 16:00 uur, zodat iedereen op tijd huiswaarts kan vertrekken.

Opgave

U kunt zich opgeven via de e-mail naar info@ontwerpinstituut.nl, waarna u een deelname-nota van € 60,- euro ontvangt als bijdrage voor deze dag met entreekaarten, gids en lunch. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart betaalt u 45,- euro.