De Groene Route ‘Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat?’

Datum: 27 mei 2017 t/m 28 mei 2017 (meerdaags), vanaf 10:00

Start locatie: Zie website

Tuinen en kwekerijen verrassen met thema-dagen

‘De Groene Route’ bestaat uit een groep zeer gepassioneerde tuineigenaren en kwekers in Noord-Holland. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privé-tuinen, idee-rijke groen-ontwerpen en het assortiment planten van hebberig-makende kwekerijen in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. De Groene Route organiseert dit tuinseizoen 5 gezamenlijke open weekends en 1 avond-openstelling.*

Bijzonder is, dat elk gezamenlijke open weekend een specifiek thema heeft. Daarbij kun je bij iedereen open tuin of kwekerij dus iets bijzonders verwachten. Een lezing of rondleiding, een demonstratie of informatie, een klein presentje enzovoort.

Het eerste weekend van 27 en 28 mei staat in het teken van ‘Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat?’. Terwijl je geniet van prachtige voorjaarstuinen en struint door hebberig-makende kwekerijen, kun je bij elke deelnemer informatie krijgen rond dit thema. De éen vertelt je meer over bemesting en compost maken, een ander over het ‘nut’ van sommige onkruiden, je leert meer over het egelvriendelijk inrichten van je eigen tuin, en bij de vierde kun je een onkruidbrander uitproberen. Er zijn dit weekend 15 deelnemers open dus genoeg inspiratie!

Voor meer info: www.degroeneroute.nl

Wat en wanneer?

• Open weekends en hun thema’s zijn zaterdag en zondag…
    27-28 mei (Duurzaam tuinieren, hoe doe je dat?)
    24-25 juni (Een tuin vol leven, vogels, vlinders, bijen, egels…)
    15-16 juli (Feest in de tuin, volop kleur en overdaad)
    12-13 augustus (Open je zintuigen in het groen)
    9-10 september (Nieuwe impulsen voor je tuin)
    En de avond-openstelling is op de langste dag, woensdagavond 21 juni (‘Genieten van de langste dag’).