Dag van het Kasteel gaat digitaal

Datum: 1 juni 2020, vanaf --:--

Start locatie:

Op Tweede Pinksterdag (dit jaar op 1 juni) is het traditiegetrouw de Dag van het Kasteel. Een dag waarop de Nederlandse Kastelenstichting extra aandacht vraagt voor kastelen en buitenplaatsen, en hun tuinen en parken, en prachtige verhalen over deze monumenten vertelt aan zoveel mogelijk mensen. Het thema van dit jaar is ‘Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-’45’. Hiermee laat de Nederlandse Kastelenstichting zien wat er allemaal gebeurde op en met kastelen en buitenplaatsen in de Tweede Wereldoorlog.
Het eerder aangekondigde landelijke publieksprogramma komt helaas te vervallen omdat openstellingen in de huidige tijd niet mogelijk zijn. Daarom krijgt Dag van het Kasteel dit jaar een andere vorm. De website wordt daarvoor aangepast: www.dagvanhetkasteel.nl wordt het digitale communicatie- en ontmoetingspunt. Hier worden alle verhalen en informatie samengebracht zodat het publiek op 1 juni deze kan bekijken, luisteren, lezen en beleven.

www.dagvanhetkasteel.nl
Youtube Nederlandse Kastelenstichting