login | contact | nieuwsbrief

Volg ons op         

    

Als donateur steunt u de doelstellingen van de Nederlandse Tuinenstichting; het beschermen van waardevol tuinhistorisch erfgoed. De Nederlandse Tuinenstichting heeft uw steun hard nodig om een groene toekomst te kunnen waarborgen.


Contact- en inspiratiemiddag op Ekenstein, Groninger Groen Erfgoedcafé

Datum: 29 april 2017, vanaf 13:00

Start locatie: Alberdaweg 70, 9901 TA Appingedam

Op zaterdag 29 april 2017 vindt er in en rondom landgoed Ekenstein in Appingedam een bijzondere bijeenkomst plaats, die speciaal liefhebbers van groen Groninger erfgoed wordt georganiseerd. Er is een aantrekkelijk programma samengesteld waarbij u niet alleen volop kunt genieten van de ontluikende voorjaarstuin van Ekenstein. Voor deze middag is bijvoorbeeld de bekende kunsthistorica en Roodbaarddeskundige Rita Radetzky uitgenodigd. Onder haar leiding kunt u door het park wandelen. Of u kunt kiezen voor een rondleiding door de borg. Behalve Ekenstein is ook ‘buurborg’ Rusthoven in het programma betrokken. Zo mag u voor deze gelegenheid de borg van binnen bekijken onder de bezielende leiding van eigenaar John van Zaanen. Ook een wandeling langs de restanten van een oude steenfabriek naar Rusthoven is in het programma opgenomen.

Ekenstein

Rusthoven

Deze donateursdag is een initiatief van de Boerderijenstichting Groningen, de provinciale afdelingen van Erfgoedvereniging Heemschut, de Nederlandse Tuinenstichting en Stichting Het Tuinpad Op.

Deze dag wordt mede georganiseerd door onze adviseurs groen erfgoed uit Groningen: Stieneke vd Wal en Thea Brouwer en onze adviseur uit Friesland, Rita Radetzky.

PROGRAMMA

Vanaf 13:00 uur Ontvangst met koffie/thee

13:30 uur Welkom door gastvrouw Roeli Broekhuis directeur Erfgoedpartners

13:30–14:00 uur Vraaggesprek met vertegenwoordigers van de vier organisaties: Boelo ten Have, voorzitter Boerderijenstichting Groningen.

Eefje van Duin, voorzitter Heemschut Groningen
Stieneke van der Wal, adviseur Groen Erfgoed Tuinenstichting Martin Knol, voorzitter Stichting Het Tuinpad Op

14:00–14:30 uur Ervaringen en aanbevelingen van Wim Pastoor, eigenaar/bewoner van boerderij ‘Pabema’ te Zuidhorn en lid/donateur van alle vier de organisaties.

14:30–15:00 uur Pauze met koffie/thee en presentaties met diverse informatiekraampjes op de erfgoedmarkt

15:00–16:30 uur Verdeling in twee groepen

Keuze A: wisseling na 45 minuten tussen A1 en A2

  1. A1  Wandeling door het park van Ekenstein onder leiding van kunsthistorica en Roodbaarddeskundige Rita Radetzky
  2. A2  Rondleiding door Borg Ekenstein door borgvrouwe Elisabeth Pels

Keuze B: wisseling na 45 minuten tussen B1 en B2

  1. B1  Wandeling langs de restanten van een oude steenfabriek naar de borg Rusthoven. Landschapsdeskundige Wim Boetze geeft een toelichting op het gebied.
  2. B2  Rondleiding door Borg Rusthoven en over het borgterrein door eigenaar John van Zaanen.

16:30–17:00 uur Afsluiting, drankje en bezoek kraampjes

Deelname kost € 7,50 per persoon.

AANMELDING

Opgeven vóór 20 april: info@erfgoedpartners.nl of (050)313 00 52. Wilt u, behalve uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers, ook uw voorkeur (A of B) voor het excursieprogramma opgeven?

Let op: uw opgave is pas definitief na ontvangst van de betaling van € 7,50 per persoon op bankrekening NL32 TRIO 0784 8534 28 ten name van Erfgoedpartners in Groningen.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoedpartners. Landgoed Ekenstein Alberdaweg 70 9901 TA Appingedam