Bloeiende Camassia’s en bosplanten, De Warande

Datum: 7 mei 2017, vanaf 11:00

Start locatie: Jan de Jagerlaan 2, 6998 AN Laag Keppel

primula-de-warande

In het voorjaar, van februari tot en met mei, bloeien de stinzenplanten in de bostuin. Vanaf eind maart bloeien er tal van stinzenplanten, vaak massaal in kleurige tapijten, onder oude eiken, beuken en acacia’s. Daarnaast groeien er interessante bosplanten afkomstig van verschillende plekken van de wereld op de Warande. Langs slingerende wandelpaadjes – die op zijn negentiende eeuws zijn aangelegd – kunt u genieten van al dat moois.

Dit lentefeest van bloemen zal u inspireren om zelf aan de slag te gaan.

En dat kan. Want op de kwekerij biedt de Warande stinzenplanten en bosplanten aan.

De Warande bostuin is 5000 m2 groot. De entreeprijs is inclusief een kopje koffie of thee. Vaak is er een stuk appeltaart bij ( € 2,50 extra). Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.
Er liggen historische en recente tuinboeken voor u ter inzage op de leestafel.

Bij koud weer is er meestal een lezing. Om 14 uur is er vaak een rondleiding door de tuin. Vraag dan hoe u zelf een stinzentuin kunt maken. Of hoe u zelf een bostuin met stinzenplanten aanlegt onder uw bomen en struiken.
En als u het echt goed wilt weten kunt u tijdens de open dagen het boek kopen van Trudi Woerdeman en door haar laten signeren: ‘Tuinieren met stinzenplanten. Vreugde van een vroege lente‘ ( € 35,-). In dit prachtige boek vol droomfoto’s leest u alles over historie, ontwerp, aanleg en jaarlijkse verzorging van stinzenplanten.

11-17 uur met een lezing om 14 uur

Entrée voorjaar €4,- incl. koffie/thee.
Entrée sept/okt gratis (behalve voor tuinclubs)
Vaker komen om de metamorfose van de stinzentuin mee te maken? De Warande biedt een abonnement aan voor €6,-. Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang (incl. koffie) op de open tuindagen in 2016

Bezoek adres

Jan de Jagerlaan 2, 6998 AN Laag Keppel