Beeldentuin Staf Timmers, Houthalen-Helchteren (B), elke zondag juli-aug

Datum: 1 juli 2020 t/m 31 augustus 2020 (meerdaags), vanaf 13:00

Start locatie:

Staf Timmers is naast schilder en beeldhouwer ook een gepassioneerde tuinier die van zijn tuin een waar kunstwerk heeft gemaakt. Je wandelt er van de ene verrassing naar de andere, vol idyllische hoekjes, met eerst een parkje met hoge bomen, om dan ondergedompeld te worden in een doolhof van kunst en natuur. Het is niet zomaar een beeldenpark, maar een tuin, waar elk beeld zijn eigen plek heeft. Kunst en natuur vormen er een expressief en organisch geheel. Je kan ook zo binnenlopen in zijn atelier en zien hoe een idee uitgroeit van ontwerp in was tot een monumentaal kunstwerk in brons, of hoe een eenvoudige schets inspireert tot het scheppen van een voldragen schilderij. Binnendringen in zijn scheppingswereld is een unieke belevenis.

Open: elke zondag van juni, juli en augustus van 13 tot 18 uur. Andere dagen open op eenvoudig verzoek. Groepen kunnen een begeleid bezoek reserveren van mei tot september.
Toegang gratis.

Meer informatie: