Orange Alert! – Kunstproject over kolonialisme en racisme in Amerika

Datum: 2 juni 2020 t/m 27 september 2020 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: Museum De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a, 2161 HN Lisse

Van 2 juni 2020 tot en met 27 september 2020 toont Museum de Zwarte Tulp in Lisse de kunstinstallatie ‘Orange Alert!’ van de belangrijke hedendaagse kunstenares Stephanie Syjuco (1974). Het is haar eerste museale presentatie in Nederland, gemaakt speciaal voor het evenement ‘Mayflower 400 jaar’. Met de installatie verbeeldt de Amerikaanse kunstenares haar ideeën over immigratie. De installatie ‘Orange Alert!’ bestaat uit foto’s van bloemen en kleurkaarten die gebruikt worden als referentie voor prints in kranten en tijdschriften.

De tentoonstelling is van 2 juni tot en met 27 september 2020 te zien in Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Tijdelijk een andere ingang: Grachtweg 2a, 2161 HN Lisse

Reserveren is verplicht!