2014-01 Tuinjournaal maart

In dit nummer

Geur in de tuin is het intrigerende thema van dit Tuinjournaal. Hans Kramer van kwekerij De Hessenhof pleit voor biologische teelt in plaats van het kweken van ‘plofplanten’. Beline Geertsema legt uit. Korneel Aschman beschrijft dat snijbloemen steeds minder een uitgesproken geur hebben als gevolg van veredeling. Voor tuiniers vormen tuingeuren een extra verrijking van het tuinleven, legt Éva Kovács uit. Marian Lenshoek beschrijft dat Amerikaanse wetenschappers onderzoeken momenteel hoe je de essentie van een tuin zo kunt vastleggen dat alle zintuigen worden ervaren. Anne Wolff vertelt over de ontdekking in de zeventiende eeuw van Lathyrus odorata: heerlijk geurend en onvermoeibaar bloeiend. In de botanische tuin Jochumhof in Steyl wordt de plantenkeus bepaald door de geur en lange sierwaarde, schrijft Julia Voskuil.

Artikelen downloaden

Beneden bieden wij de artikelen uit dit Tuinjournaal ter download (PDF) aan

Trefwoorden

Dumbarton Oaks, Marian Lenshoek, doelstellingen, intermediaire, De Hessenhof, patent, skal-keurmerk, geurige boeketten, moestuin Eyckenstein, bijen, cotoneasters, kevers, plantengeuren, Beatrix Ferrand, Harvard, symposium, Lathyrus, Latifolius, Sweet pie, Vernus, Helichrysum italicum, Jochumhof, Kloosterdorp, Origanum vulgare, Peter Jochum, Steyl, De Brummense Overtuin, Het Rhienderense veld, Huis Voorstonden, Ijsselvallei, Krenten, Seringen, t liguster, Viburnum, de Vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen, Hartenstein, Oosterbeek, Ressurection, Stichting Kunstkoepel en Stichting Scarabee, Vereniging Vrienden van Park Hartenstein, BONAS, Cobi Bergmans-Visser, Huis te lande, John Bergmans,

Download artikelen

Dumbarton Oaks: geur in de tuin wetenschappelijk benaderd

Er is geen download beschikbaar voor dit artikel.

Dumbarton Oaks, Marian Lenshoek,

Nieuwe beleidsperiode NTs: huidige werkwijze aanscherpen

doelstellingen, intermediaire,

Mijd “plofplanten” koop biologische kweek