Snowdrops 2015 – Museum Geelvinck Hinlopen Amsterdam – Doorlopend open

Datum: 1 februari 2015, vanaf --:--

Start locatie: Op dinsdagen gesloten

In het vroege voorjaar zijn de sneeuwklokjes op hun hoogtepunt, en dit is dan ook de beste tijd van het jaar om ze te bekijken. In februari en maart zijn particuliere tuinen en parken speciaal opengesteld om het publiek te laten genieten van de eerste lentebode.

De openstelling is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting, die een aantal eigenaren bereid vond om hun tuinen of parken open te stellen vanwege de sneeuwklokjes. De open tuinen en parken variëren van klein tot groot. In sommige ziet het onder de bomen wit van de sneeuwklokjes, in andere zijn veel bijzondere soorten te zien.

Galanthus 2015 nts

Museum Geelvinck Hinlopen Huis
Keizersgracht 633, 1017 DS Amsterdam

(tuin nr. 177, Open Tuinen Gids 2014)

Open: Elke dag van 11-17 uur, dinsdags gesloten.

Toegang alleen tot de tuin is gratis voor NTs-donateurs en buurtbewoners.

Entree museum: voor volwassenen € 9 per persoon, inclusief standaard rondleiding.

NTs-donateurs en leden van Nederlandse en buitenlandse nationale tuinen- en plantenorganisaties krijgen 25% korting op de entree voor het museum en met een Museumjaarkaart krijgt u gratis entree. Suggestie: combineer het bezoek met een kamerconcert in het museum, iedere zondagmiddag 16.45 uur.

Meer informatie: www.geelvinck.nl

Het Geelvinck Hinlopen Huis bestaat uit een hoofdhuis aan de Herengracht en een bijbehorend koetshuis aan de Keizersgracht. Tussen hoofdhuis en (voormalig) koetshuis strekt zich een voor stadse begrippen grote en weelderige tuin uit met sneeuwklokjes die zijn geplant door het vrijwilligersteam, de Tuinvincken. De sneeuwklokjes, Galanthus nivalis, Galanthus elwesii en Galanthus ‘Flore Pleno’, staan al vroeg in bloei.