Oogstfeest bij kasteel Doorwerth

Datum: 27 september 2015, vanaf 11:00

Start locatie:

Zondag 27 september Oogstfeest. Op zondag 27 september organiseert de kasteelvrouw met medewerkers en vrijwilligers van het kasteel het jaarlijkse oogstfeest op het binnenhof van kasteel Doorwerth.  Hier zijn (h)eerlijke producten te koop bij de makers zelf.

Een feestelijk sfeer met een overvloedige oogst. Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. September is de maand waarin vruchten rijpen en worden geplukt en waarin allerlei groenten klaar worden gemaakt voor de bewaarkelder en het inmaken.

De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin. Tijdens het oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product. Ook anderen, particulieren en bedrijven, zullen die dag hun oogst inbrengen met  biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, crèmes, sauzen, kazen, biologisch vlees, schapenproducten, azijn,  tuinboeketten, zeepjes en zo meer. Tevens zullen de imkers van Doorwerth natuurlijk niet ontbreken met hun honing.

Rondleidingen in de moestuin en theater.

Van 12 tot 3 zijn er elk uur rondleidingen door de moestuin. In de tuin wordt driemaal het stuk Mezelven opgevoerd, een kindervoorstelling voor kinderen vanaf 6 tot 100 jaar oud. Kasteel Doorwerth is een van oorsprong middeleeuwse kasteel en heeft historisch ingerichte vertrekken. Daarnaast herbergt het ook de collectie van het Nederlands jachtmuseum, de nationale bosbouw collectie en museum Veluwezoom.

Markt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur.

De toegang voor de markt is € 2,00 per persoon en bezoekers mogen tegen gereduceerd

(groeps-) tarief het kasteel bezoeken.

Parkeren: € 2,00 per auto.

Informatie: (026) 3397406 of Doorwerth@glk.nl